Over de vereniging

De OVH is een vereniging voor alle bedrijven in en om Heteren: van plaatselijke middenstand tot multinational.¬†Iedereen die gevestigd of zakelijk actief is in Heteren kan lid worden. De vereniging telt zo’n 65 leden.

Ondernemersvereniging Heteren is van oorsprong een middenstandsvereniging. In 2006 is de statuur veranderd in een ondernemersvereniging. Haar huidige activiteiten hebben mede daarom het karakter van een vereniging die zich bekommert om de dorpsgemeenschap. Immers de middenstand staat heel dicht bij haar bewoners; zij is er voor haar inkomsten van afhankelijk en andersom zijn de inwoners voor haar dagelijkse basisbehoeften afhankelijk van de middenstand.

Sinds de komst van de bedrijventerreinen en daarmee de verandering van het bedrijvenprofiel in Heteren, is ook de signatuur van de vereniging aan het veranderen. Veel leden zijn afkomstig van de bedrijventerreinen en voor hun business niet of minder afhankelijk van inwoners van Heteren. Echter, succesvol een bedrijf runnen, zeker in deze snel veranderende tijd, is een gemene deler voor alle leden. Zij lopen in hun dagelijkse bedrijfsvoering tegen dezelfde vraagstukken en behoeftes aan.